Burun kızarıklığı sık karşılaşılan cilt problemlerindendir. Bu durum çeşitli cilt hastalıklarından kaynaklanabilmektedir. Burunda kızarıklık burnun tamamında olabildiği gibi yalnızca burun kenarında, burun ucunda, burun çevresinde de meydana gelebilir.
Seboreik dermatit (egzema)
Rosacea Gül hastalığı
Grip, nezle gibi durumlarda peçete kullanımına bağlı burun tahrişi
Güneş yanığı
Genetik
Stres, utanma, heyecanlanma gibi duygusal durumlar
Akrosiyanoz ve Reynaud hastalığı
Salatalık
Salatalık en etkili cilt bakım malzemelerindendir. Cildi yatıştırır, burundaki kızarıklığı büyük ölçüde azaltır ve ayrıca cildinizin sağlıklı ve güzel görünmesini sağlar.
1 orta boy salatalığı rendeleyin bunu yüzünüze ve boynunuza uygulayın. 10 ila 15 dakika bekletin. Su ile durulayın ve her zamanki nemlendiricinizi cildinize sürün. Bunu haftada üç ila dört kez yapın.
Yeşil çay
Yeşil çay, ciltteki, burundaki kızarıklıklardan kurtarmaya yardımcı olan antienflamatuar özelliklere sahiptir. Kısa sürede burundaki kızarıklığın geçmesine, tahriş olmuş cildin onarılmasına yardımcı olur.
Malzemeler;
2 yeşil çay poşeti
2-3 bardak sıcak su
Temiz bir bez
2-3 bardak sıcak suyu tencereye koyun. İçine 2 adet yeşil çay poşedi atıp 5-10 dk bekletin. Bu tencereyi buz dolabına koyun. 1 saat sonra bu tencereye temiz biz bezi batırın, fazla suyu sıkın ve bezi yüzünüze burnunuza yerleştirin. Beş ila on dakika bekletin.
Yüzündeki, burnunuzdaki kızarıklıktan kurtulmak için bunu her gün yapın.
Manuka Balı
Manuka balı, Manuka ağacının çiçekleri ile beslenen arılardan toplanan baldır. Bu bal antioksidanlar bakımından zengindir ve antienflamatuar ve iyileştirici özelliklere sahiptir. Tüm bu etkileri ile burundaki kızarıklığı geçirmekte etkili rol oynar. Manuka balı yoksa normal bal da kullanabilirsiniz.
Yüzünüzü yıkayın havlu ile kurulayın. Balı burnunuzda kızarıklık olan yerlere sürün. 30 dakika bekletin. Su ile yıkayınız. Bunu günde iki ila üç defa tekrarlayın.
Yulaf
Yulaf ezmesi cilt üzerinde yatıştırıcı bir etkiye sahiptir. Yulafın içerisinde yer alan nişasta, beta-glukanlar ve fenoller, uzun vadede burundaki kızarıklık sorununu etkin bir şekilde çözmede yardımcı olur. Yulaf burundaki ciltte meydana gelen tahrişi ve iltihabı da azaltır.
Malzemeler;
1-2 yemek kaşığı yulaf
Su
Yulafı akşam uyumadan bir bardak suya koyup bekletin yumuşasın. Sabahleyin 1-2 yemek kaşığı yulafla suyu karıştırıp macun haline getirin. Bu macunu yüzünüze, burnunuza ve boynunuza sürün. 15-20 cildinizde tutup yıkayın. Bu maskeyi haftada 3-4 kez cildinize uygulayın.
Burun kızarıklığı sık karşılaşılan cilt problemlerindendir. Bu durum çeşitli cilt hastalıklarından kaynaklanabilmektedir. Burunda kızarıklık burnun tamamında olabildiği gibi yalnızca burun kenarında, burun ucunda, burun çevresinde de meydana gelebilmektedir. Burunda kızarıklık sorunu için Cildiye doktoruna gidebilir yahut aşağıda bildireceğimiz bitkisel tarifleri uygulayabilirsiniz. Cildiye doktoru burundaki kızarıklığın geçmesi için Momecon ismindeki kremi reçete edebilir.