Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

2024-2025 eğitim-öğretim yılı ilklerin yılı olacak! Eğitim sisteminde önemli yenilikler devreye giriyor

Mavi Kadın>Yaşam>2024-2025 eğitim-öğretim yılı ilklerin yılı olacak! Eğitim sisteminde önemli yenilikler devreye giriyor

İstanbul'da yarın okullar açılıyor, eğitimin ilk günü toplu ulaşım ücretsiz olacak. 2024-2025 eğitim-öğretim yılı önemli yeniliklerle başlıyor. Yeni eğitim döneminin ilk gününde üst düzey önlemler alındı.

2024-2025 eğitim-öğretim yılı ilklerin yılı olacak! Eğitim sisteminde önemli yenilikler devreye giriyor

Bu yıl eğitim-öğretim döneminde önemli değişiklikler hayata geçiriliyor. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında geliştirilen yeni müfredat bu yıl anasınıfı, 1, 5 ve 9. sınıf öğrencileri için ilk kez uygulanacak. Müfredat değişiklikleriyle birlikte ders içerikleri yüzde 35 oranında sadeleştirildi.

Yeni eğitim döneminde, bakanlık tarafından hazırlanan "beceri örgüsü" temelli ders kitapları kullanılacak. Bu kitaplar öğrencilerin yardımcı kaynağa ihtiyaç duymadan eğitim alabilmelerini sağlayacak. Kitapların içeriğinde karekodlar aracılığıyla erişilebilen etkinlikler, animasyonlar, simülasyonlar, dijital tarih uygulamaları, artırılmış gerçeklik ve yapay zeka ile desteklenmiş uygulamalar yer alıyor.

2024-2025 eğitim-öğretim yılı hazırlıkları kapsamında, öğrencilere ücretsiz ders kitapları da ulaştırıldı. 

"HERKESİN BİR MESLEĞİ OLMALI"

Mesleki ve teknik eğitim 2024-2025 eğitim öğretim yılındaki ana gündem konularından biri. "Herkesin bir mesleği olmalı" felsefesine dayalı Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi kapsamında mesleki ve teknik eğitimi güçlendirecek, üretim sektörüne nitelikli eleman teminini sağlayacak bir dizi yeni uygulama hayata geçirilecek.

2024-2025 eğitim-öğretim yılı ilklerin yılı olacak! Eğitim sisteminde önemli yenilikler devreye giriyor

İLKLERİN YILI OLACAK

Bu yıldan itibaren Türkiye eğitim sisteminde önemli yenilikler devreye alınıyor. Mesleki ve teknik Anadolu liseleri bünyesinde, meslek ortaokulları açılacak. Ayrıca, erken yaşta spora yönlendirme ve yetenekli öğrencileri keşfetme amacıyla 9 ilde, ülkenin ilk "spor ortaokulları" faaliyete geçecek.

Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıf şubelerini e-Okul üzerinden otomatik olarak belirledi. 

Okul-aile işbirliğini güçlendirmek amacıyla ilk kez "Velivizyon" platformu hayata geçirildi.

Geçen yıl başlatılan ortak sınav uygulamasının bu yıl kapsamı genişletilecek. 6. ve 9. sınıflarda yapılan Türkçe, Türk dili ve edebiyatı ile matematik sınavları, 7. ve 10. sınıflarda da yapılacak.

Sınıf annesi uygulaması devam edecek ve veliler randevu almadan okula gidemeyecek. Cep telefonunun sınıflarda kullanım yasağı da devam edecek.

MEB, enerji verimliliğini artırmak ve çevreci okullar oluşturmak amacıyla okulları "yeşil bayrak" ile tescilleyecek. Belirlenen alanlarda İlkokul ve ortaokul öğrencileri ağaç dikecek ve ağaçlarının bakımını kendileri yapacak. Okullarda su tasarrufu, atık yönetimi ve çevre ile ilgili eğitimlere yer verilecek ve okul bahçeleri daha çevreci bir görünüme kavuşturulacak. 

2024-2025 eğitim-öğretim yılı ilklerin yılı olacak! Eğitim sisteminde önemli yenilikler devreye giriyor

İLK GÜN ULAŞIM ÜCTRETSİZ

Yarın İstanbul’da 06.00-16.00 saatleri arasında İBB'ye bağlı toplu ulaşım araçları ücretsiz hizmet verecek. Ayrıca okul servis araçlarına İSPARK ücretsiz park hizmeti verecek.

İETT, günlük 1.716 ek sefer düzenleyecek. Bu tedbirlerle birlikte 137 binden fazla yolcunun toplu taşımayı tercih edeceği ve 114 bin aracın trafikten çekileceği öngörülüyor.

Metro İstanbul 435 ek sefer düzenleyecek. Bu ek seferlerle yaklaşık 500 bin kişinin toplu taşıma kullanması bekleniyor, bu sayede 433 bin aracın İstanbul trafiğine çıkmaması hedefleniyor.

Şehir Hatları da ek vapur seferleri planlıyor. Yeni kış tarifesi 9 Eylül'den itibaren geçerli olacak ve 22 Haziran 2025'e kadar devam edecek.

2024-2025 eğitim-öğretim yılı ilklerin yılı olacak! Eğitim sisteminde önemli yenilikler devreye giriyor

ÜST DÜZEY ÖNLEMLER ALINDI

9 Eylül Pazartesi sabahından itibaren İstanbul'da İBB ve ilgili eğitim kurumları, AKOM (Afet Koordinasyon Merkezi) ve UYM (Ulaşım Yönetim Merkezi) koordinasyonunda 3 gün sürecek nöbet dönemi başlayacak. Saat 06:00'dan itibaren bu merkezler, İstanbul trafiğini ve şehir içindeki kameraları izleyerek olası trafik sorunlarına anında müdahale edecek.

Trafik Müdürlüğü’nün Mobil EDS araçları, Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün denetim ekipleri, sivil trafik ve zabıta ekipleri koordineli bir şekilde denetim yapacak. 113 ekipten oluşan 259 zabıta personeli okullarda aktif olarak görev alacak, 10 çekici araç trafik yoğunluğunun yaşandığı kavşaklarda hizmet verecek. Sabah ve akşam saatlerinde zabıta ve polis memurları trafiği denetleyecek.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 235 okulda 204 kolluk görevlisini sabit olarak görevlendirerek güvenliği artıracak. İl genelindeki 2.497 okulun yönetimleriyle koordinasyon sağlayan 1.094 güvenli eğitim koordinasyon görevlisi, okulları ziyaret ederek alınan güvenlik önlemlerini denetleyecek. Ayrıca, 1.290 okulun giriş çıkış saatlerinde 564 resmi ve sivil ekiple tedbirler alınacak.

Okul çevrelerinde, Çocuk-Asayiş-Trafik-Önleyici-Narkotik Şube ve İlçe Emniyet Müdürlükleri personeli ile M.O.T’lar gibi tüm ilgili ekipler, şüpheli kişiler, umuma açık alanlar, okul servis araçları ve park-bahçelerde güvenlik uygulamaları yapacak. 

2024-2025 eğitim-öğretim yılı ilklerin yılı olacak! Eğitim sisteminde önemli yenilikler devreye giriyor

ARA TATİLLER DE PLANLANDI

11 Kasım'da başlayacak ara tatil, 9 gün sürecek. 15 Kasım Pazartesi günü 1. dönem eğitim kaldığı yerden devam edecek ve 17 Ocak 2025 Cuma günü sona erecek ve yarıyıl tatili 2 hafta sürecek. Yarıyıl tatilinin ardından 3 Şubat 2025 Pazartesi günü ikinci dönem başlayacak.

İkinci dönem ara tatili 31 Mart 2025 Pazartesi günü başlayacak ve 1 hafta sürecek, 7 Nisan 2025 Pazartesi gününden itibaren eğitime devam edilecek. 2024-2025 Eğitim öğretim yılı 20 Haziran 2025 Cuma günü sona erecek.

Kaynak : mavikadin.com
Editör : Elif Demirtaş Bilir
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...