Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

2024 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı! ÖSYM sorgulama ekranı

Mavi Kadın>Yaşam>2024 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı! ÖSYM sorgulama ekranı

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği YKS yerleştirme sonuçları belli oldu. 2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin internet adresi üzerinden duyuruldu.

2024 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı! ÖSYM sorgulama ekranı

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2024-YKS yükseköğretim programlarına merkezî yerleştirme işlemleri tamamlandı.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan yazılı açıklamada, adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. kimlik numarası ve şifresiyle ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden 13 Ağustos tarihinde saat 10.10'dan itibaren öğrenmeye başladı. Ayrıca açıklamada, Yerleştirme Sonuç Belgesinin basılmayacağı ve adayların adreslerine gönderilmeyeceği kaydedildi.

TARİHLERE DİKKAT

Açıklamada, 2024-YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacağı ifade edildi.

2024 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı! ÖSYM sorgulama ekranı

Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerektiği vurgulanan açıklamada, elektronik kayıt yapan adayların, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapabileceği ifade edildi.

YKS YERLEŞTİRME SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

YKS yerleştirme sonuçları basılı veya mail yoluyla adaylara bildirilmeyecek. Adaylar ÖSYM tarafından " YKS tercih sonuçları açıklandı" duyurusu geldikten sonra sonuc.osym.gov.tr adresinden sonuçlara erişim sağlayacak.

2024 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı! ÖSYM sorgulama ekranı

Adaylar T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle birlikte sonuçlara erişim sağlayabilecek.

SONUÇ EKRANI

YKS tercih sonuçları ekranında öğrencileri iki alternatif sonuç bekleyecek. Herhangi bir üniversite kazanamayan adaylar için sonuç ekranında " Bir yükseköğretim programına yerleştirilemediniz" ifadesi yer alacak.

Üniversiteye yerleşen adaylar için ise yerleştiği yükseköğretim programının adı, kodu, tercih sırası, yerleştirme türü, kayıt tarihi ve kayıt adresi yer alacak.

2024 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı! ÖSYM sorgulama ekranı

YKS EK TERCİH 

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecek.

Yükseköğretim programlarının 2024-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak.

Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

Kaynak : Mavi Kadın, İHA
Editör : Mehmet Nuri Turan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...