Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

8 aylık bebeğin uyku düzeni nasıl olmalı? Bebekte uyku düzeni oluşturma ve mışıl mışıl uyutacak taktikler!

Mavi Kadın>Anne çocuk>8 aylık bebeğin uyku düzeni nasıl olmalı? Bebekte uyku düzeni oluşturma ve mışıl mışıl uyutacak taktikler!

Bebekler için sağlıklı bir uyku, etrafa gülücükler saçmalarını sağlamanın en önemli yollarındandır. 8 aylık bebeğinizde oturmamış bir uyku düzeni varsa ve ‘8 aylık bebek için uyku düzeni nasıl olmalı?’ diye soruyorsanız, sizin için konuya açıklık getirelim.

8 aylık bebeğin uyku düzeni nasıl olmalı? Bebekte uyku düzeni oluşturma ve mışıl mışıl uyutacak taktikler!

Doğdukları günden itibaren uzun saatler boyunca uyuyan bebeklerin gelişimlerini sürdürmeleri için buna ihtiyaç duymaları normal. Uyuyarak birçok alanda gelişim gösteren bebekler aydan aya farklı uyku düzenlerine sahip olurlar.

Bebeğiniz 8. aya geldiyse, uykusunda ne gibi değişiklikler olduğunu, 8 aylık bebek uyku düzeni hakkındaki detayları merak ediyorsanız konuyla ilgili bilgileri edinmelisiniz. Çünkü bebeğinizin ne kadar uykuya ihtiyacının olduğunu bilmezseniz, olması gereken uyku düzenini bulamayabilirsiniz.

8 AYLIK BEBEK UYKU DÜZENİ NASIL OLMALI?

Büyümeyi ve gelişim göstermeyi sürdüren bebeğiniz 8 aylık olduğunda artık uyku düzeni de oturmaya başlar. Memorial.com.tr’de yer alan içeriğe göre 8 aylık bebekler kesintisiz 7 saatlik gece uykusu uyuyabilirler. Bu süreçte ayrıca günlük toplam uyku süreleri 14 saate kadar yükselir.

Artık biraz daha büyümüş ve 8 aylık olmuş bebeğiniz uyku düzeni oturtma konusunda uygun bir adaydır ve uyku eğitimi almaya hazırdır. 8 aylık bebek uyku eğitimi, yöntemini bilirseniz kolayca verilebilir.

8 AYLIK BEBEKTE UYKU DÜZENİ OLUŞTURMA SÜRECİ

Beslenmesine, tepkilerini geliştirmesine, zihinsel gelişimine önem verdiğiniz bebeğinizin uyku düzenine de aynı ölçüde önem vermelisiniz. Peki, 8 aylık bebek uyku düzeni oluşturma yöntemi nasıl olmalı?

8 aylık bebeğin uyku düzeni nasıl olmalı? Bebekte uyku düzeni oluşturma ve mışıl mışıl uyutacak taktikler!

8 aylık bebek uyku eğitimi hakkında bilgiye ihtiyacınız varsa, vereceğimiz tavsiye; bebeğinizi akşam 18.00 ve 20.00 saatleri arasında uyutmanızı tavsiye ederiz. Bu saatlerde bebeğinizi yatırmaya devam ettiğinde iyi bir uyku alışkanlığı oluşturmasını sağlayabilirsiniz.

Gündüz ne kadar uyursa uyusun, bebeğiniz mutlaka akşam da erkenden yatmalı. Ancak gündüz çok az uyuduysa gece uykusuna çok daha erken yatırmanız iyi olacaktır. 8 aylık bebek uyku eğitimi alırken ayrıca rutinlerine de bağlı kalmalı. Çünkü rutini bozulursa düzeni oturmaz. Uykusunun bir düzeni olsun istiyorsanız bağlı kalmanız gereken rutinler var.

Bebeğinizi yatmaya hazırlarken farklı rutinlerden yararlanabilirsiniz. Fakat bu rutinleri bebeğinizin de benimsediğinden emin olun.

8 AYLIK BEBEKTE UYKU GERİLEMESİ GÖRÜLÜR MÜ?

Bebek 8 aylık olduğunda, eskisinden daha fazla yorulmaya başlar. Ayrıca hızlı bir gelişim dönemine girmiş olur. İşte bu yüzden uyku düzeninde farklılıklar oluşabilir. Sürekli hareket halinde olduğundan çabuk yorulmasının yanı sıra, diş çıkarma döneminde olduğu için uyku gerilemesi de yaşayabilir. Burada sabırlı olmak oldukça önemli hale gelir. Endişelenmek yerine bu durumun normal ve sağlıklı gelişimin bir parçası olduğunu unutmamalısınız. Ayrıca bu süreç kalıcı değil. 3-4 hafta kadar bir süre sonra uyku düzenine döndüğünü görebilirsiniz. Ancak yapmanız gereken, bu süreci rutinlere bağlı kalarak ve tutarlı olarak atlatmanızdır.

8 aylık bebeğin uyku düzeni nasıl olmalı? Bebekte uyku düzeni oluşturma ve mışıl mışıl uyutacak taktikler!

Bebeğiniz uyumuyor diye yatağınıza almanız, sizi zorlayacak bazı rutinler geliştirmeniz yarardan çok zarar getirecek. Buna dikkat etmeli, tutarlılığınızı korumalısınız.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Kaynak : Mavi Kadın, memorial.com.tr
Editör : Simgenur Gök
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...