Arkadaşlığı aşka dönüştüren davranışlar: Bu konuşmayı yapın her şey netleşsin
Arkadaşlık, zaman içinde birbirini tanımanın ve güvenin temellerini atarak aşka dönüşebilir. Paylaşılan anlar, duygusal bağları derinleştirirken, gerçek aşkla tanışmak da böylece doğal bir değişkenlik gösterebilir. İşte arkadaşlığı aşka dönüştüren davranışlar ve bunların püf noktaları...
Aşk, evlilik ve yakın ilişkileri eski bir kervan yolculuğuna benzetebiliriz. Bu anlam dolu yolculukta tahmin edemeyeceğimiz kadar hoş anların yanı sıra beklenmeyen sıkıntılarla da karşılaşabiliyoruz. Uzmanlara göre en güzel ve en sağlıklı aşk, arkadaşlıktan doğan bir ilişkidir. Peki arkadaşlığı aşka dönüştüren davranışlar nelerdir? Nasıl davranmalı, neler konuşmalı? İşte detaylar…
ARKADAŞLIĞI AŞKA DÖNÜŞTÜREN DAVRANIŞLAR
Eğer hayatınızda bir süredir arkadaşlık ilişkisiyle devam ettiğiniz ya da bazılarının dediği gibi ‘aramızda bir şey var ama tam olarak ne olduğunu bilmiyorum, bunun adını da koyamıyorum. Arkadaşlık desen değil sevgililik desen değil’ dediğiniz durumlar varsa o zaman mutlaka bu yazımızı okumalısınız çünkü sizler için arkadaşlığı aşka dönüştüren davranışları açıklıyoruz…
NET OLUN
Arkadaşlığı aşka dönüştürmenin en önemli ilk yolu net olmaktır. Bir erkek ancak karşısındaki kadın net ise bir şeyler yapmak üzere çaba harcamaya başlar. Erkeklerin beyin yapısı itibari ile aldığı sinyallerden netlikten geçer.
BİR ERKEĞE NASIL NET OLUNUR?
Karşınızdaki kişiye net olduğunu belli etmek istiyorsanız o zaman onunla kısa bir konuşma yapmanız gerekir. Erkeğin kafasındaki düşüncelerin netleşmesi için yapmanız gerek o konuşma ve konuşmaya giden yol şu şekilde olmalıdır.
BU KONUŞMAYI ONA YAPIN
Öncelikle yüz yüze olmalısınız. Konuşma esnasında erkek arkadaşınızın yüz ifadelerini görmelisiniz. Daha sonra şunu da belirtmeliyiz ki bu konuşmayı öyle yapmalısınız ki bu konuşma için hazırlandığınız veya buluştuğunuz düşünülmesin. Sadece o anda aklınıza geldi ve o şekilde konuştunuz. Yemeğin ilk 40-45 dakikasında bu konuya girmeyin. Aileden, arkadaşlardan veya ortak arkadaşlarınızdan bahsedin veya bahsetmesine izin verin. Bu konularda sorular sorarak günlük bir konuşma yapın ve o anda konuya şu şekilde girin;
“Bu arada şimdi aklıma geldi. Senin yanında kendimi iyi hissediyorum. Aramızdaki duyguyu seviyorum. Senin de bana karşı duyguların olduğunu düşünüyorum ama bu duyguların arkadaşça olduğunu hissettim yine de emin olmak için sana sormaya karar verdim. Acaba yanlış anlamış olabilir miyim?”
Bu konuşmayı yaptığınızda karşı tarafta bazı durumlar meydana gelecektir. Bu durumlardan da arkadaşlığınızın romantik bir ilişkiye dönüşüp dönüşmediğini rahatlıkla anlayabilirsiniz.
ARKADAŞLIĞINIZ AŞKA DÖNÜŞECEK Mİ?
Erkek bu konuşma karşısında bazı tepkiler verir. Gelin o tepkileri birlikte inceleyelim.
SESSİZ KALABİLİR
Yaptığınız bu konuşma sonrasında erkek sessiz-iz kalabilir. Bu durumda duygularından emin değil demektir çünkü eğer bir erkek duygularından emin olsaydı bu konuşma sonrasında kesinlikle hemen olumlu bir tepki verirdi. Erkek arkadaşınız eğer size karşı sessiz kalıyorsa size karşı duygusu var mı yok mu belli değil demektir. Size karşı bir muhabbet taşıyordur ancak bunun romantik bir arkadaşlığa dönüşüp dönüşmemesi konusunda asla net değildir.
KONUYU DEĞİŞTİREBİLİR
Yaptığınız bu konuşma sonrasında erkek konuyu değiştirebilir. Bu durumda erkeğin size karşı bir duygusu yok demektir ve bir erkek için konu değiştirmek bir kaçış yöntemidir.
OLUMLU KONUŞABİLİR
Eğer bir erkek sizin yaptığınız bu konuşma karşısında; “sen söylesene senin duyguların var mı? Onlar ne durumda?” gibi sorularla size dönüş yapıyorsa o zaman bu adamın duyguları var demektir. Bir erkek hiçbir zaman o anda size âşık olduğunu veya uzun zamandır bugünü kolladığını söylemez. Size soru sorarak mahcup tavırlarla yaklaşır.
Bu durumda kendi duygularınızdan alsa bahsetmemeniz gerekir. Sorduğu soruya cevap vermeden sizin onun duygularını merak ettiğinizin altını çizmelisiniz. Bunu da “önce ben sordum. Ben senin duygularını merak ediyorum. Elbette ben de anlatacağım. Kaldı ki bir duygun yoksa da sorun yok, arkadaşlığımız devam edecek” demelisiniz.
Editör : Sema Acar