Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Dilan Polat'ın şirketinde naylon fatura skandalı!

Mavi Kadın>Magazin>Dilan Polat'ın şirketinde naylon fatura skandalı!

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), Dilan Polat ve eşi hakkındaki bu iddiaları inceledi ve bir rapor hazırladı. Raporda yeni detaylar ortaya çıktı. Dilan Polat'ın sahibi olduğu Rise and Shine Kozmetik şirketinin sahte belge düzenlediği belirlendi. İşte uzun süredir konuşulan Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın şirketleri hakkındaki usulsüzlüklerle dolu MASAK raporunun ayrıntıları...

'Rise and Shine Kozmetik Şirketi'nin, sahte belge düzenlediği saptandı.
'Rise and Shine Kozmetik Şirketi'nin, sahte belge düzenlediği saptandı.

Dilan Polat ve eşi Engin Polat dahil olmak üzere 8 kişi ve 16 şirket hakkında hazırlanan MASAK raporunun detayları gün yüzüne çıktı. Dilan Polat'a ait organizasyonların 500 milyon liranın üzerinde satış gerçekleştirdiği tespit edildi. Bu organizasyonlar, mal temin ettiği şirketlerin büyük bir kısmını, kendileriyle ilişkilendirilen tedarikçilerden oluşturuyordu.

MASAK, bu tedarikçilerin gerçekte mal alımı yapmayan, beyanname sunmayan, çalışanı olmayan, bankacılık işlemi kaydı bulunmayan ve sahte belge düzenleme konusunda kayıtları olan 3 şirket olduğunu tespit etti. MASAK'ın sahte olduğuna dair kuvvetli şüphe barındırdığını tespit ettiği 3 şirketin kayıtlarına SABAH ulaştı. MASAK raporunda, şirketin 5 kanuni temsilcisi olan Beyza Nur Gün'ün bir dönem 'Gün Bağımsız Denetim ve Mali Müşavirlik' şirketinde çalıştığı ve bağımsız denetim şirketinin ortağıyla aynı soyada sahip olmasının dikkat çektiği vurgulandı.

'Byzgun Güzellik Kozmetik' şirketinin, vadesi gelmiş borçlarını ödemediği, vergi yükümlülüklerini yerine getirmediği, kuruluşundan bu yana nakit veya bankacılık işlemi yapmadığı tespit edildi.

3 ŞİRKETİN DE ÇALIŞANI YOK BORÇLARINI ÖDEMEMİŞ

Raporda, "Şirketin hiç çalışanının olmaması, borçlarını ödememesi, bankacılık işlemi gerçekleştirmemesinin göz önüne alındığında, şirketin satış olarak bildirdiği tutarların gerçek olmadığı değerlendirilmektedir" denildi. Üçüncü şirket olan 'Tekbaşer Metal ve Sanayi Şirketi' de borçlarını ödemediği, şirketin çalışanı bulunmadığı ve ayrıca şirketi yönetebilecek niteliklere sahip olmayan yabancı uyruklu 'Mashkhurbek Mamadaliev' isimli kişiye devredildiği belirtildi.

Bu devir işleminden sonra yüksek değerli satışların bildirilmeye başlandığı dikkate alındığında, şirketin bildirdiği satış tutarlarının gerçekliğinin sorgulandığı bir değerlendirme yapıldı.

VERGİYİ AZALTMAYA MI ÇALIŞTILAR?

MASAK raporuna göre, Polat ve bağlantılı kişiler ile kurumlar, internet üzerinden gerçekleştirdikleri satışlardan elde edilen gelirleri, vergi matrahını düşürmek amacıyla sahte belgeler kullanmış olabileceği şeklinde bir değerlendirme yapıldı.

RİSE AND SHİNE DA SAHTE BELGE DÜZENLEYİCİSİ

Sabah Gazetesi'nin haberine göre ayrıca; Polat'ın sahibi, ortağı olduğu şirketler arasında bulunan 'Rise and Shine Kozmetik Şirketi'nin, sahte belge düzenlediği saptandı.

Bu tespitin dayanağı olarak, Polat'ın birlikte ortağı olduğu Kuzey Aksesuar Tekstil şirketinin, sahte belge düzenleme ve defter belgesi sunmama pratiği gösterdiği belirtildi. Ayrıca, Nilgül Yılmaz'ın, defter belge ibraz etmemesi nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu bilgileri de raporda yer aldı.

Kaynak : Sabah Gazetesi
Editör : Sema Acar
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...