Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Bulunması zor 5 nadir iç mekan çiçeği... Bakan bir daha bakıyor

Mavi Kadın>Örgü & hobi>Bulunması zor 5 nadir iç mekan çiçeği... Bakan bir daha bakıyor

Evlerimize renk katan çiçekler iç mekanların vazgeçilmez dekorasyon parçalarından biridir. Nadir çiçekler ise görüntüleriyle farklı bir atmosfer oluşturur. Çiçek severler için nadir bulunan iç mekan çiçeklerini ve bakım bilgilerini derledik...

Bulunması zor 5 nadir iç mekan çiçeği... Bakan bir daha bakıyor

İç mekanda bakılabilecek birçok çiçek çeşidi bulunuyor. Hobi olarak çiçek bakımı ya da yetiştiriciliği yapıyorsanız muhtemelen birçok çiçek çeşidine aşinasınızdır. Çiçeklerinizin arasına farklı bir tür eklemek isterseniz, ç mekanda yetiştirilebilecek nadir bulunan çiçek türleri tam size göre. 

Bulunması zor 5 nadir iç mekan çiçeği... Bakan bir daha bakıyor

BİRD'S NEST FERN (KUŞ YUVASI )

Latince ismi ''Asplenium nidus'' olan kuş yuvası çiçeği nadir bulunan fakat bakımı kolay olan bitkilerden biridir. Tropik bir bitki olmasına rağmen iç mekanlarda da yetiştirilebilir. Evinizin doğrudan ışık almayan gölgeli bir noktası bu bitkinin gelişimi için çok yararlı olacaktır. 

Soğuklara dayanamayan kuş yuvası bitkisinin oda sıcaklığı 15 ile 27 derece arasında olmalıdır. Yılda bir defa saksı değişimi yapabilirsiniz. Kuş yuvası bitkisini diktiğiniz saksının drenajlı olmasına dikkat etmelisiniz. Sık sık sulanmayı seven bu bitkinin saksısı drenajlı olmazsa, bitkide çürümeler meydana gelebilir. 

Bulunması zor 5 nadir iç mekan çiçeği... Bakan bir daha bakıyor

DİFENBAHYA ÖZELLİKELRİ VE BAKIMI

Tropik Snow olarak da bilinen difenbahya çiçeği yıl boyunca yeşil kalan bir bitkidir. Sıcak ortamlarda yaşayabilen bu bitki, dış mekanlara uyum sağlayamaz. Doğrudan güneş ışığı almayan, aydınlık ortamlar difenbahya çiçeği için uygundur. 

Difebahya çiçeği tropik bir bitki olduğu için nemi sever. Bu sebeple nemsiz kaldığında solmaya ve kurumaya başlar. Difenbahya çiçeğinizi sık sık sulamanız gerekir. Ayrıca bitkinin yapraklarını sık sık silerseniz, yapraklarından da hava almasını sağlamış olursunuz. 

Difenbahya çiçeğinizi ektiğiniz saksının drenajlı olması gerekir. Böylelikle hem kökleri sıkışmamış hem de suyun içinde boğulmamış olacaktır. Difenbahya çiçeğinizin yaprakları solduysa ya da kurumaya başladıysa, arada bir yapraklarını makas ile budama yapabilirsiniz. 

Bulunması zor 5 nadir iç mekan çiçeği... Bakan bir daha bakıyor

DRASENA MARGİNATA BAKIMI VE ÖZELLİKLERİ

Madagaskar'a ait bir bitki olan dresana marginata bitkisi, kolay yetiştirilebilen fakat nadir bulunan bitkilerden biridir. Soğuğa dayanıklı olmadığı için ülkemizde ç mekanda yetiştirilmesi daha uygundur. Dışarıdan bakıldığında yucca çiçeğine benzese de, farklı bir bitki çeşididir. 

Dresana marginata bitkisi hem gölgeli hem de ışık alan yerlerde gelişim gösterebilir. Bu yüzden bu çiçeği evinizin herhangi bir noktasına rahatlıkla koyabilirsiniz. Ayrıca susuzluğa da dayanıklıdır. Aşırı derecede susuz kalmadığı sürece büyümeye ve gelişmeye devam eder. 

Dresana marginata bitkisinin yılda bir defa budanması gerekir. Bahar ayları budama yapmak için en uygun zaman dilimidir. Budama yaparken bitkinin kurumuş dallarını kesmeniz gerekir. Dalları üst kısımlardan kestiğinizde bitki dip bölgelerden yeniden filizlenecektir. 

Bulunması zor 5 nadir iç mekan çiçeği... Bakan bir daha bakıyor

GUZMANYA BAKIMI NASIL YAPILIR?

Guzmanya çiçeği bolluk ve bereketin sembolü olarak bilinir. Çiçeğin renkleri tıpkı güller gibi farklı anlamlar taşır. Tropik bir çiçek olan guzmaya doğru bakım şartları sağlandığında aylarca çiçekli kalabilir. Soğuk havaya karşı dayanıksız olan bu çiçek, yalnızca iç mekanda yetiştirilebilir. 

Guzmanya bakımı çok kolay olmakla beraber dikkat edilmediği takdirde istenmeyen sonuçlarla karşılaşılabilir. Çok fazla su istemeyen bu çiçeği kış aylarında haftada bir kez, yaz aylarında ise haftada 2 ya da 3 defa sulamak yeterlidir. Burada dikkat edilmesi gereken guzmanya saksısının asla kuru kalmaması gerektiğidir. 

Guzmanya çiçeği hem aydınlık hem de ışıksız alanlarda rahatlıkla yetişebilir. Sadece direkt olarak güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Boyu çok uzamayan bu çiçeğin saksısını iki yılda bir değiştirmeniz yeterlidir. Guzmanya çiçeği yavru verdiği zaman çiçeği solmaya başlar. Çiçeğinin solduğunu gördüğünüzde üzülmeyin, çiçeğiniz bu esnada tüm gücünü yavrularının büyümesi için harcıyordur. 

Bulunması zor 5 nadir iç mekan çiçeği... Bakan bir daha bakıyor

MUSA BEŞİĞİ NASIL YETİŞTİRİLİR?

Musa beşiği çiçeği yıl boyu dökülmeyen yaprakları ve canlı duruşu ile ön plana çıkar. Genellikle mor yapraklarıyla bilinen bu çiçeğin yeşil, pembe ya da beyaz renkleri de bulunuyor. Yaprakları çizgili olduğu için ülkemizde bu çiçeğe ''damat pijaması'' da deniliyor.

Musa beşiği çiçeği bakımı kola bitkiler arasındadır. Aydınlık fakat doğrudan güneş ışığı almayan erlerde daha iyi gelişim gösterirler. Özellikle çiçek bakmaya yeni başladıysanız Musa çiçeği sizin için doğru seçim olabilir. 

Musa çiçeğinin yaprakları büyüdükçe aşağıya doğru sarkacaktır. Bu sebeple bu çiçeği yüksek bir yere asarsanız ya da kitaplık gibi yüksek yerlere koyarsanız, yapraklarının gelişimini daha iyi takip edebilirisiniz. Musa çiçeğini toprağı kurudukça az miktarda sulayabilirsiniz. Çok sularsanız yaprakları dökülebilir. Bu sebeple az ama sık sık sulamak daha doğru olacaktır. 

Kaynak : Mavi Kadın
Editör : Nermin Sekmen Halil
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...