Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

İşkembe nasıl temizlenir? Yılların yöntemiyle kar gibi bembeyaz oluyor! En kolay püf noktası

Mavi Kadın>Yaşam>İşkembe nasıl temizlenir? Yılların yöntemiyle kar gibi bembeyaz oluyor! En kolay püf noktası

İşkembeyi sevenlerin bile temizlemekten kaçtığı işkembeyi püf noktalarına dikkat ederek kolayca temizlemek mümkün. Peki kar gibi bembeyaz işkembe nasıl temizlenir? Püf noktaları ile en kolay işkembe temizleme yöntemi…

İşkembe nasıl temizlenir? Yılların yöntemiyle kar gibi bembeyaz oluyor! En kolay püf noktası

İşkembe yenilebilir hale gelmek için doğru şekilde temizlenmesi gereken sert bir ettir. Sert olması sebebiyle uzun süre pişirilmelidir. Evde işkembe temizliği yapacak kişiler "Karbonat ve sirke ile işkembe temizliği nasıl yapılır, kokusu nasıl giderilir?" sorusunun cevabını arıyor. Püf noktalarına dikkat edildiğinde işkembeyi temizlemek sanıldığı kadar zahmetli değil. İşkembe temizliği hakkında bilmeniz gerekenler detaylar haberimizde.

İŞKEMBE TEMİZLERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN PÜF NOKTALAR

İşkembe yeni kesildiği ve taze olduğu için 1 gece buzdolabında bekletildiğinde daha kolay temizlenir.

İşkembe temizliğini yaparken içinde bulunan pisliklerden güzelce arındırmaya özen göstermeli. İşkembenin içerisindeki pis kısmı kendiliğinden ayrılır. Ardından 5-6 kez soğuk suda yıkanmalı.

Bir diğer püf noktası ise işkembeyi sıcak suda yıkamamak. İşkembenin üstündeki tabaka sertleşir ve temizlenmesi zor olur.

İşkembe sert ete sahiptir. Dolayısıyla ortalama en az 4 saat pişirilmeli.

İŞKEMBE NASIL TEMİZLENİR?

Haberturk.com’da yer alan içerikteki bilgiye göre işkembe temizliği zahmetli ve yorucu bir işlem gibi gözükse de her evde bulunan sirke ve karbonat gibi malzemeler yardımıyla pratik şekilde yapılabiliyor. İşte işkembe temizleme yöntemleri:

KARBONAT İLE İŞKEMBE TEMİZLEME

Gerekli malzemeler:

  • Elinizin kokmaması için bir çift eldiven
  • 4 litre su
  • 1 çorba kaşığı karbonat
  • Almış olduğunuz büyükbaş ya da küçükbaş hayvanın işkembesi

KARBONAT İLE İŞKEMBE NASIL TEMİZLENİR?

Öncelikle işkembeyi 5-6 kez soğuk suda yıkayın. Geniş tencerede suyu kaynattıktan sonra içine 1 çorba kaşığı karbonat ekleyip karıştırın. İşkembeyi kaynayan karbonatlı suda 2-3 saniye gezdirin ve çıkarın. Çok fazla bekletirseniz sertleşir. Sudan çıkardığınız işkembeyi gerin ve üstündeki tabakayı sıyırın ve bol suyla yıkayın.

Not: Almış olduğunuz işkembenin hangi hayvandan olduğu temizleme açısından önemli değildir. Dana işkembesi de bu yolla kolayca temizlenebiliyor.

İşkembe nasıl temizlenir? Yılların yöntemiyle kar gibi bembeyaz oluyor! En kolay püf noktası

KAYA TUZU VE SİRKE İLE İŞKEMBE NASIL TEMİZLENİR?

Öncelikle işkembede bulunan tüm yağları ve işkembe olmayan her şeyi temizleyin. Ayırdığınız işkembeyi kaya tuzu ile ovalayıp sirke ile durulayın. İşkembenin tüm pislikleri gidene kadar kaya tuzu ve sirke işlemini tekrarlayın. İşkembe yüzeyini keskin bıçakla ayırdıktan sonra kalan kısmı bol suyla yıkayın.

İŞKEMBE KOKUSU NASIL GİDERİLİR?

İşkembeyi sevenler bile hazırlık aşamasındaki kokudan şikayetçi. Neyse ki işkembe kokusunu giderecek etkili bir yöntem var. İşkembe, karbonat ile nasıl kolay temizlenebiliyorsa, elinizdeki ya da evdeki kokuyu içine hapsediyor.

Bir kaba 3 yemek kaşığı karbonat ve 3 yemek kaşığı su koyun ve karıştırın. Evin bir köşesinde koyun. İşkembe kokusunun evden kolayca gittiğini göreceksiniz. İşkembeyi temizlerken kokunun elinize geçmemesi için dilerseniz eldiven kullanabilirsiniz. Ancak elinize işkembe kokusu sinerse hazırladığınız karışımın içinde ellerinizi bekletebilirsiniz.

Karbonat haricinde elinizdeki ya da evdeki işkembe kokusunu gidermek için süt veya sirkeyi tercih edebilirsiniz. Sütün yağlı olması kokuyu daha çabuk giderecektir. Sirke kokusunu sevmeyenler ise en az kokan elma sirkesini tercih edebilir.

Kaynak : Mavi Kadın
Editör : Nefise Anlağan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...