Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Kaşıntı ve deride pullanma yapıyor! İçene faydası olduğu gibi zararı da var!

Mavi Kadın>Yaşam>Kaşıntı ve deride pullanma yapıyor! İçene faydası olduğu gibi zararı da var!

Kış günlerinin yaklaşmasıyla hastalıklar da artış gösterir oldu... Kış çayı içmek nezle ve grip gibi birçok hastalıktan korumasıyla biliniyor. Peki kış çayınızı doğru demliyor musunuz? İşte uzmanından tavsiyeler...

Kış çayınızda alerji yapabilecek malzemelerden uzak durmanızda fayda var
Kış çayınızda alerji yapabilecek malzemelerden uzak durmanızda fayda var

Soğuk günlerin kapıda olduğu şu günlerde hastalıklardan korunmak amacıyla kış çayı içmek yeniden gündeme geldi. Kış çayı nasıl demlenir kaç dakikada hazır olur gibi sorular merak ediliyor. Bu soruların cevabı için haberimizi okumaya devam edebilirsiniz...

KIŞ ÇAYI NASIL DEMLENMELİ?

Kış ayının yaklaşması ve hastalık havalarının gelmesiyle beraber özellikle yoğun iş temposunda çalışan kişiler kış çayına sarılıyor. Bu zamanlarda kış çayı tüketmek hastalıklardan korunmak için büyük önem taşıyor.

Kış çayı demlerken dikkat edilmesi gerekenler:

Çayınıza bir tatlı kaşığı zencefil koyabilirsiniz.

Kuşburnu, hibiskus gibi malzemeleri de çayınıza ekleyebilirsiniz.

Malzemeleri kaynattıktan sonra süzmeniz yeterli olacaktır.

Demleme süreniz 5-10 dakika arasında olmalıdır.

Kış çayınızda alerji yapabilecek malzemelerden uzak durmanızda fayda var.

Kaşıntı ve deride pullanma yapıyor!  İçene faydası olduğu gibi zararı da var!

KIŞ ÇAYI ÇEŞİTLERİ

Doğal ve lezzetli olmalarıyla bilinen kış çayları içerisine bitki, meyve, atom çayları giriyor. Özellikle atom çayı en çok tercih edilen kış çayları arasında yer alıyor. Tam bir vitamin deposu olan atom çayı özellikle soğuk algınlığına iyi geliyor.

KIŞ ÇAYI ZARARLI MI?

Ciddi anlamda zararı olmayan bitki çayları fazla tüketildiğinde tehlikeli olabilir. Yan etkileri herkeste aynı şekilde görülmese de deride pul pul döküntü

kaşıntı gibi etkilere yol açabilir.

Günde 2 fincandan fazla tüketilen kış çayı zararlı olabilir. Özellikle alerjisi olan kişilerin mutlaka tüketmeden önce doktoruna danışmaları gerekiyor.

EN ETKİLİ 10 BİTKİ ÇAYI

Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Hazal Çatırtan, bitki çayları hakkında bilgiler verdi...

Beslenmemize dikkat etmek kadar bitkilerin gücünden de faylanmamız gerektiğine dikkat çeken Hazal Çatırtan kış çaylarının sinüs ve ciğerleri rahatlattığını ifade etti.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Hazal Çatırtan ılık çayların özellikle boğaz ağrılarına iyi geldiği söyledi ve şu açıklamada bulundu: “İçilen çayın içeriği bağışıklık sistemimizi güçlendirip gripten korunmamızı ya da gribin oluşturduğu öksürük, mide şikayetleri, halsizlik gibi yan etkilerin azaltılmasını sağlar”

Vücudu güçlendirmek ve hastalıkları iyileştirmek için ilk akla gelen çayın adaçayı ve ıhlamur olduğuna dikkat çeken Çatırtan, “Yeni yapılan bazı araştırmalar yeşil çay içerisindeki kateşinlerin de bakteri ve virüslere karşı savaşta bize yardımcı olduğunu gösteriyor” dedi.

Kaşıntı ve deride pullanma yapıyor!  İçene faydası olduğu gibi zararı da var!

Uzman isim en popüler çaylar hakkında da bilgi verdi... İşte kış aylarında sık sık tüketilen çaylar...

Kuşburnu Çayı: Hastalığa karşı direnci artırarak bağışıklık sistemini güçlendirir. C vitamini deposudur. Gün içinde 2-3 fincan içilmesi önerilir.

Ekinezya Çayı: Bağışıklık sistemini destekler ve üst solunum yolu enfeksiyonlarından korur. Günde 2 fincan içilmesi yeterlidir.

Hibiskus Çayı: C vitamini ile bağışıklığı destekler...  İçeriğindeki antioksidanlar rahatlamaya yardımcı olur. Günde en fazla 3 fincan içilmesi tavsiye edilir.

Ihlamur Çayı: Boğaz ağrısına, burun tıkanıklığına ve öksürüğe iyi gelir. Ayrıca ağrı ve iltihaplar için içilmesi tavsiye edilir.

Adaçayı Çayı: Üst solunum yolu enfeksiyonları ve gripten kaynaklı mide sorunlarında içilmesi tavsiye edilir.

Papatya Çayı: Vücudu sakinleştirir. Boğaz ağrılarına çok iyi gelir. Uykudan önce içilmesi tavsiye dilir.

Zencefil Çayı: Öksürük ve soğuk algınlığına iyi gelir. Mide sorunları görülüyorsa bu çay size iyi gelecektir. Limon ile destekleyerek etkisini daha da artırabilirsiniz.

Tarçın Çayı: Boğaz ağrısına iyi gelen tarçın çayı soğuk algınlığı belirtilerini giderir. 

Nane Çayı: Gripten kaynaklı boğaz ağrısı, mide bulantısı ve burun tıkanıklığı gibi durumlarda içilmesi etkili olacaktır.

Karanfil çayı: Mide problemleri olduğunda en çok tercih edilen çaylardan biridir.

Kaynak : anadolusaglik.org/blog, sabah.com.tr
Editör : Ezgi Sezer
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...