Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Maymun çiçeği virüsünden korkan ünlü fenomen Türkiye'ye geri döndü! Kekmundo kimdir?

Mavi Kadın>Magazin>Maymun çiçeği virüsünden korkan ünlü fenomen Türkiye'ye geri döndü! Kekmundo kimdir?

Gezgin ve fenomen Kekmundo lakaplı Kerem Akyol, son olarak çıktığı Güney Amerika seyahatinden, son zamanların en korkulan hastalığı olan Maymun Çiçeği yüzünden apar topar geri döndü.

Maymun çiçeği virüsünden korkan ünlü fenomen Türkiye'ye geri döndü! Kekmundo kimdir?

Dünyanın yeni korkulu rüyası olan 'Maymun Çiçeği' hastalığı bazı ünlüleri ve gezginleri de rotalarından etti. Son olarak sosyal medyada gezdiği ülkeleri ve burada yaptığı aktiviteleri paylaşan Kekmundo kullanıcı adıyla bilinen Kerem Akyol, çıktığı Amerika seyahatinden erkenden dönmek zorunda kaldı.

KEKMUNDO APAR TOPAR ÜLKESİNE GERİ DÖNDÜ

Dünyanın konuştuğu yeni virüs vakası olan 'Maymun Çiçeği' hızla yayılmaya devam ediyor. Türkiye'de henüz herhangi bir Maymun Çiçeği hastalığı vakası görülmezken, yurtdışı planları yapan bazı vatandaşlar, planlarını tek tek iptal etmeye başladı bile.

Son olarak Güney Amerika seyahatini vloglamak üzere yola çıkan fenomen Kekmundo, tatile henüz başlamıştı ki apar topar ülkesine dönme kararı aldı. Güney Amerika'da görülmeye başlanan Maymun Çiçeiği ünlü fenomeni korkuttu ve Kerem Akyol kısa sürede ülkesine geri döndü.

KEKMUNDO KİMDİR?

Gerçek adı Kerem Akyol olan Kekmundo, 21 yaşındadır. Uçak Teknisyenliği bölümünden mezun olduktan sonra Medipol Üniversitesi’nde Uluslararası Ticaret ve Finans bölümüne başladı. Üniversite eğitimi sırasında çağrı merkezinde de çalıştı ancak üniversiteyi 2. sınıfta bıraktı.

Kekmundo isminin ne anlama geldiğini merak edenler için, Kerem Akyol bir videosunda çevresinin kendisine "Kek" dediğini ve "Mundo"nun İspanyolca'da "dünya" anlamına geldiğini açıklamıştı. Bu iki kelimeyi birleştirerek kendi hedefini belirlediğini ifade etti.

Maymun çiçeği virüsünden korkan ünlü fenomen Türkiye'ye geri döndü! Kekmundo kimdir?

Maymun çiçeği virüsünden korkan ünlü fenomen Türkiye'ye geri döndü! Kekmundo kimdir?

MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ NEDİR?

Maymun çiçeği virüsü, Ortopoksvirüs ailesine mensup olup, özellikle Orta ve Batı Afrika'da sıkça rastlanmaktadır. Zoonotik bir hastalık olan bu virüs, genellikle enfekte olmuş bir kişi veya hayvanın cilt lezyonları ya da vücut sıvılarıyla doğrudan teması yoluyla insanlara bulaşır. Maymun çiçeği virüsünün semptomları arasında ateş, baş ağrısı, lenf bezlerinde şişme, kas ağrıları ve halsizlik yer alır. Döküntüler genellikle yüz, eller, ayaklar ve ağızda meydana gelir ve zamanla içi sıvı dolu lezyonlara evrilir.

Mpox virüsü, çiçek hastalığına yol açan variola virüsü ile aynı virüs ailesindendir ancak etkileri daha hafif olup nadiren ölümcül sonuçlar doğurur. Hastalığın adı "maymun çiçeği" olarak bilinse de kesin bir kaynağı bilinmemektedir ancak Afrika'daki kemirgenler ve primatların (maymunlar gibi) bu virüsü taşıdığı ve insanlara bulaştırdığı düşünülmektedir.

MAYMUN ÇİÇEĞİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

İlk insan vakası 1970 yılında kaydedilmiştir; ancak maymun çiçeği virüsü, 2022'deki salgınla uluslararası düzeyde tanınmıştır. Mpox, enfekte bireylerle yakın ve uzun süreli temas, cinsel ilişki, lezyonlarla temas ve solunum yolu ile bulaşabilirken, hayvanlardan insanlara ise enfekte hayvanların kanı, vücut sıvıları, deri veya mukoza lezyonları ile doğrudan temas, ısırık ve tırmalanma yoluyla geçebilir.

Mpox'un kuluçka süresi genellikle 6-14 gün olup, 5 ila 21 gün arasında değişkenlik gösterebilir. Hastalığın belirtileri arasında ateş, baş ağrısı, kas ağrıları, lenf düğümlerinde şişlik ve halsizlik yer alır. Ateş semptomunu takiben 3 gün içinde deri döküntüleri ortaya çıkar. En yaygın belirtiler arasında döküntüler, ateş, baş ağrısı, kas ağrıları ve lenf bezlerinde şişlik bulunur.

Kaynak : mavikadin.com
Editör : Sema Acar
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...