Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Patates maskesi nasıl yapılır? Cildi parlatan, pürüzsüzleştiren 6 maske tarifi

Mavi Kadın>Güzellik>Patates maskesi nasıl yapılır? Cildi parlatan, pürüzsüzleştiren 6 maske tarifi

Patates, lezzetli ve sağlıklı bir besin olmasının yanı sıra cilt için de çok faydalıdır. C vitamini, B vitamini ve diğer temel besin içeriği ile etkili bir maske maddesidir. İster çiğ patatesi rendeleyerek isterse de suyunu çıkarıp kullanarak patates ile maske yapabilirsiniz. İşte cildi pürüzsüzleştiren ve güzelleştiren patates maskesi tarifleri:

Patates maskesi sivilceye iyi geliyor, cilt lekelerini gideriyor.
Patates maskesi sivilceye iyi geliyor, cilt lekelerini gideriyor.

Patates, ülkemizde Konya, Niğde, Afyonkarahisar ve Kayseri gibi illerde yetişen, sotelenebilen, kızartılabilen, fırınlanabilen çok yönlü bir sebze. Patatesin kullanım alanlarında biri de patates ile maske yapılması. Patatesle saç veya cilt maskesi yapabilirsiniz. Patates ile yapabileceğiniz yüz ve cilt maskeleri için buyurun devam edelim.

PATATES MASKESİ TARİFLERİ

İster yiyerek tüketin isterse de maske olarak kullanın patates her halükarda cilt için çok faydalı. Özellikle maskelere patates eklemek, patatesle maske yapmak cilt için çok yararlıdır. İşte patatesle yapabileceğiniz yüz maskesi tarifleri:

PATATES VE BAL MASKESİ

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı patates suyu
  • 1/2 yemek kaşığı bal
  • Birkaç damla limon suyu

Bir adet patatesi rendeleyip süzüp yahut katı meyve sıkacağında sıkıp suyunu sıkın.Bir kasede 2 yemek kaşığı patates suyu, yarım yemek kaşığı bal ve birkaç damla limon suyunu karıştırıp yüzünüze ve boynunuza uygulayın. 15 dakika sonra suyla durulayın.

Patatesle yapabileceğiniz bu maske en kolay ve en faydalı yüz maskelerinden. Maskede yer alan bal, doğal bir nemlendiricidir, cilt için pH seviyelerini dengeler, cildi rahatlatır. Limon suyu C vitamini içeriği sayesinde, kolajen üretimini artırıp cildin pürüzsüz hale gelmesine yardımcı olur.

PATATES VE YUMURTA AKI MASKESİ

Malzemeler

  • Bir yumurtanın beyazı
  • 1 patates
  • 1 adet E vitamini kapsülü (eczaneden alınabilir)

Patatesi rendeleyip bir yumurta akıyla karıştırın içerisine E vitamini kapsül veya E vitamini ampül ekleyin.  Yüzünüze uygulayın ve yaklaşık 15 dakika bekletin. Patates ve yumurta beyazı yüz maskesini sade suyla yıkayın.

Yumurta peptit içeriğiyle cilt tonunu eşitliyor, daha parlak bir cilde sahip olmanızı sağlıyor. E vitamini, güçlü antioksidan özellikleriyle yaşlanma belirtilerini geciktiriyor, lekeleri azaltmaya yardımcı olabiliyor.

PATATES VE GÜL SUYU MASKESİ

Malzemeler

  • 1/2 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 4 yemek kaşığı patates suyu
  • 1 yemek kaşığı gül suyu

Bir kase gül suyu, zerdeçal ve patates suyunu karıştırın. Maskeyi cildinize ve boynunuza sürün. 20-25 dakika sonra yüzünüzü yıkayın. Gül suyu güçlü antioksidan ve antiinflamatuar özellikleriyle cildi dostudur, zerdeçalda ise antimikrobiyal, antioksidan ve antiinflamatuarlar bulunur bu sayede sivilce izleri, atopik dermatit, yaşlanma belirtileri gibi cilt sorunlarıyla savaşır.

Patates maskesi nasıl yapılır? Cildi parlatan, pürüzsüzleştiren 6 maske tarifi

PATATES VE PİRİNÇ UNU MASKESİ

Malzemeler

  • 2 çay kaşığı patates suyu
  • 1 tatlı kaşığı pirinç unu
  • 1 tatlı kaşığı bal

Patates suyu, pirinç unu ve balı karıştırıp yüzünüze sürün. 20 dakika bekleyip yüzünüzü yıkayın.Pirinç suyu, sivilce ve koyu lekelerin tedavisine yardımcı olabilecek fitik asit açısından zengindir. Öte yandan balın güçlü mikrobiyal özellikleri çeşitli cilt sorunlarına karşı koruma sağlar ve cildin bağışıklık sistemini iyileştirir.

PATATES VE DOMATES MASKESİ

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı domates suyu
  • 1 yemek kaşığı patates suyu
  • 1 tatlı kaşığı bal

Nasıl hazırlanır

Bir kasede yukarıdaki malzemeleri karıştırıp yüzünüze ve boynunuza sürün, 20-25 dakika bekleyip yıkayın. Domates antioksidan özleriyle cildin bağışıklığını artırıyor, bal antimikrobiyal özellikleri cildi mikrop ve bakterilerden koruyor.

PATATES VE JOJOBA YAĞI MASKESİ

Malzemeler

  • 1 orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı jojoba yağı

Bir kasede patates suyu, bal ve jojoba yağını karıştırın. Cildinize sürüp 15 dakika sonra durulayın. Jojoba yağı antiinflamatuar özellikleri sayesinde dermatit, yaşlanma, cilt enfeksiyonları vb. gibi çeşitli cilt problemlerine iyi gelebiliyor. Bal, cildi nemlendirip, pürüzsüz ve esnek tutuyor.

Patates maskesi nasıl yapılır? Cildi parlatan, pürüzsüzleştiren 6 maske tarifi

PATATES MASKESİNİN CİLDE FAYDALARI NELERDİR?

Patates C, B6, B1 ve B3 vitaminleri, potasyum, fosfor ve magnezyum gibi mineraller, sağlığınız ve cildiniz için faydalı antioksidanlar ile doludur. Patatesin cilde faydaları şöyledir:

CİLT YAŞLANMASINI GECİKTİRİR

Patates antioksidanlar açısından zengin içeriği sayesinde cildi UV ışınlarına karşı koruyor ve yaşlanma belirtilerini geciktiriyor. Antioksidanların ayrıca hücre ve dokularda oksidatif hasarı önlediği de bilinmektedir. Oksidatif stres ise yaşlanma sürecini hızlandırabilir ve cilt iltihabına neden olabilir. İyi bir antioksidan kaynağı olan patates, erken yaşlanma belirtilerine karşı korunmanıza yardımcı olabilir.

CİLT LEKELERİNE İYİ GELİR

Patates azelaik asit içeriği sayesinde ciltteki lekelerin giderilmesinde etkili rol oynuyor.

CİLDİ SAĞLIKLI TUTAR

Patatesin antiinflamatuar özellikleri ile cilt iltihabını önlemeye yardımcı olabiliyor böylece cildin sağlıklı kalmasında etkili olabiliyor.

SİVİLCEYE İYİ GELİR

Patates, anti-inflamatuar özellikler, çinko, kükürt ve bakır içeriğiyle ciltteki toksinleri temizliyor, sivilcelere iyi geliyor.

CİLDİ NEMLENDİRİR

Patates suyu hyaluronik asit içeriğiyle cildi nemlendiriyor, esnekliğini geri kazandırıyor. Sedef hastalığı ve egzama gibi cilt sorunu yaşayanlarda da cilde patates suyu sürmek iyi gelebiliyor.

Kaynak : pinkvilla.com, MyGlamm, St.Botonica, bebodywise.com, StyleCraze
Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...