Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Reyhan şerbeti nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Yazın harareti alıyor, enerji veriyor, kanseri bile önlüyor!

Mavi Kadın>Yemek tarifleri>Reyhan şerbeti nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Yazın harareti alıyor, enerji veriyor, kanseri bile önlüyor!

Reyhan şerbeti, Osmanlı saray mutfağından sofralarımıza armağan içeceklerden. Hem çok faydalı hem de ferahlatıcı. Yazın en sıcak günlerini yaşadığımız şu günlerde harareti teskin etmek için sağlıklı bir meşrubat… Peki reyhan şerbeti nasıl yapılır? Reyhan şerbeti yapımında püf noktaları nelerdir?

Reyhan şerbeti yaparken dilerseniz içerisine hibiskus, karanfil ve tarçın atabilirsiniz.
Reyhan şerbeti yaparken dilerseniz içerisine hibiskus, karanfil ve tarçın atabilirsiniz.

Reyhan, tazesiyle kurusuyla yüzyıllardır sofralarımızda yerini alan rengine, kokusuna, tadına ayrı ayrı hayran olduğumuz bir bitki... Uzman Diyetisyen Yeşim İşgüzar Orak reyhanın faydalarını şöyle sıralıyor: Reyhan hazmı kolaylaştırıyor, ödem atıyor, bağırsak gazını gideriyor, mide bulantısına iyi geliyor, cildi pürüzsüzleştiriyor, bağışıklığı güçlendiriyor, kanserden koruyor… Reyhanın tüm bu faydalarına kavuşabilmek için kurutulmuş reyhanı yemeklerinize katabilir yahut kuru veya taze reyhan ile şerbet yapabilirsiniz. İşte tadına doyum olmayan reyhan şerbeti yapımı:

REYHAN ŞERBETİ NASIL YAPILIR?

Reyhan şerbeti lezzetli bir meşrubat olmasının yanı sıra harareti teskin ediyor, yorgunluğu alıyor, sindirim sistemini çalıştırıyor, mor rengi hoş kokusuyla yaşam enerjimizi artırıyor… Kurutulmuş reyhanı aktardan, taze reyhanı ise pazardan yahut manavdan temin edebilirsiniz. Buyrun lezzetli reyhan şerbeti tarifine:

Malzemeler

  • 1 demet reyhan veya 3 yemek kaşığı kurutulmuş reyhan otu
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 su bardağı şeker (bardak ölçüsü 200 ml. )
  • 7-8 adet karanfil (isteğe bağlı katılmayabilir)
  • 1 adet kabuk tarçın (isteğe bağlı katılmayabilir)
  • 1-2 tutam hibiskus bitkisi (isteğe bağlı katılmayabilir)
  • 1 adet limon suyu  (isteğe bağlı katılmayabilir)
  • 2 küçük dilim taze veya 1 adet kök zencefil (isteğe bağlı katılmayabilir)
  • 2,5 litre sıcak su

Reyhan şerbeti nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Yazın harareti alıyor, enerji veriyor, kanseri bile önlüyor!

REYHAN ŞERBETİNİN YAPILIŞI

Taze reyhanı iyice yıkadıktan sonra suyunu süzelim, kalın dallarını ayıralım, tencereye alalım, üzerine 1 su bardağı şeker, 1 çay kaşığı limon tuzu ve 1 adet limon suyu ekleyerek iyice ovuşturarak ezelim, ardından rengini vermesi ve sulanması için kenara koyalım.

Ayrı bir tencereye  iki buçuk litre su koyup ocağa koyalım. İçerisine karanfil, tarçın ve zencefili atıp kaynatalım.

Ocakta kaynar suya reyhan karışımını ve 2 tutam nar çiçeğini de ilave edip ocağın altını hemen kapatalım, tencerenin kapağını da kapatıp şerbeti soğumaya bırakalım.

Soğuyan şerbeti süzgeçten geçirip sürahiye alalım, buzdolabına kaldıralım. Dilediğimiz kıvama geldiğinde servis edelim.

REYHAN ŞERBETİ YAPMANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

  • Reyhan alırken yaprakları mor olanı tercih edersek şerbetimizin rengi de tadı da güzel olacaktır.
  • Reyhanı yıkayıp süzdükten sonra şeker,limon tuzu ve limon suyu ile ovalım ki hem malzemeler birbirine daha iyi karışsın hem de rengi daha parlak olsun.
  • Damak tadına göre reyhan şerbetine karanfil, taze zencefil, hibiskus, tarçın, limon suyu eklenebilir yahut bu malzemeler hiç katılmadan da reyhan şerbeti yapılabilir.
  • Reyhan kahvenin yanına su yerine ikram edilebilir, Türk kahvesinin yanına çok yakışacaktır.
  • Dilerseniz hibiskus ve limon suyunu eklemeden diğer malzemelerle reyhan bitkisini iyice ovarak, buzdolabı poşetine koyup buzluğa kaldırabilir, dilediğiniz zaman şerbeti yapmak için çıkarabilirsiniz. Taze reyhan her zaman bulunmadığından dolayı buzluğunuzda hazır bekleyecektir.

Kaynak: nefisyemektarifleri.com Derleyen: mavikadin.com

Kaynak : Mavi Kadın
Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...