Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Cep telefonunu yaz sıcaklarından koruyan 5 pratik öneri

Mavi Kadın>Yaşam>Cep telefonunu yaz sıcaklarından koruyan 5 pratik öneri

Yaz aylarının sıcak ve bunaltıcı havasında, cep telefonlarımız da bu durumdan nasibini alıyor. Peki, sıcak havalarda cep telefonları nasıl korunmalı? İşte size pratik öneriler...

Cep telefonunu yaz sıcaklarından koruyan 5 pratik öneri

Yaz ayları tatil, plaj, sahil, açık hava demek çoğumuz için. Ancak yüksek sıcaklıklar, güneş ışığı sağlığımız için tehlikeli olabilir. Sadece bizim için değil, cep telefonları için de durum aynıdır. Cep telefonları, yüksek sıcaklıklara maruz kaldığında performans sorunu başgösterebilir ve hatta kalıcı arızalar ortaya çıkabilir.

Bu nedenle cep telefonunuzu yazın aşırı sıcaktan nasıl koruyacağınıza dair pratik önerilere gözatmakta fayda var: 

İşte telefonunuzu güneş ışığından korumanın yolları:

Telefonunuzu doğrudan güneş ışığına maruz bırakmayın

Değerli eşyalarınızın ömrünü uzatmanın en etkili yolu, onları zararlı ışınlardan korumaktır. Yaz aylarında, güneşin zararlı ışınları cihazlarımız için büyük bir tehdit oluşturabilir. Havuz veya plaj keyfiniz sırasında telefonunuzu doğrudan güneş ışığına maruz bırakmak yerine, şezlong havlunuzun altına veya plaj çantanıza koyarak koruyabilirsiniz.

Özellikle uykuya daldığınızda ya da denize daldığınızda önemlidir. Ayrıca telefonunuzu sıcak bir arabanın içinde, bagajda veya torpido gözünde bırakmak da yanıltıcı olabilir. Evde bile, sera gazlarının neden olduğu artan iç sıcaklık, elektronik cihazların bozulmasına neden olabilir.

 

Cep telefonunu yaz sıcaklarından koruyan 5 pratik öneri

Sıcakta telefonunuzu çok fazla kullanmamaya çalışın

Telefonunuz normalden daha sıcak hissediyorsa, endişelenmeniz için birçok neden olabilir. Basit önlemler alarak bu durumu düzeltebilirsiniz. Eğer dışarıdaysanız ve hava sıcaklığı artıyorsa, kullanmadığınız işlevleri kapatmak telefonunuzun daha az ısınmasına yardımcı olabilir.

Bluetooth, LTE, Wi-Fi, GPS gibi özellikleri devre dışı bırakarak ve arka planda çalışan uygulamaları kapatara enerji tüketimini azaltabilirsiniz. Böylece telefonunuzun işlemcisi daha az çalışacak ve aşırı ısınma sorunuyla karşılaşma ihtimaliniz azalacaktır.

Telefon kılıflarınızın malzeme yapısına dikkat edin

Telefonunuzu korumanın en önemli yollarından biri doğru kılıf seçimidir. Sert plastik, metal veya silikon kılıflar, telefonunuzu dış etkenlerden korurken aynı zamanda içinde bulunan parçaların aşırı ısınmasını engeller.

Telefonunuzun performansını arttırmak ve daha hızlı soğumasını sağlamak istiyorsanız, kılıfınızı düzenli aralıklarla çıkarabilirsiniz. Ancak koruma ihtiyacınız varsa, ısıyı daha iyi dağıtan fanlı kılıfları tercih edebilirsiniz. Bu sayede telefonunuz hem güvende kalır hem de uzun ömürlü olur.

Arka planda çalışan uygulamaları uyku moduna alın

Güneşli bir ortamda telefon kullanımı sıkıntılı olabilir, ancak bazı adımlarla bu durumu kolayca yönetebilirsiniz.

  • İlk olarak, telefonunuzun parlaklığını en düşük seviyeye ayarlayarak başlayabilir ve otomatik parlaklık özelliğini devre dışı bırakabilirsiniz.
  • Ardından, güç tüketen uygulamaları kapatmak da önemlidir. (oyunlar veya sürekli arka planda çalışan sosyal medya uygulamaları)
  • Uçak modunu açarak veya Bluetooth'u devre dışı bırakarak pil ömrünü uzatabilirsiniz.
  • Düşük pil modunu (iOS) veya güç tasarrufu modunu (Android) etkinleştirmek de enerji tüketimini azaltacaktır.

 

Cep telefonunu yaz sıcaklarından koruyan 5 pratik öneri

Soğutucu telefon aksesuarları kullanmaya özen gösterin

Telefonlarımızın aşırı ısınmasını engellemenin en etkili yolu, özel soğutucu aksesuarlar veya telefon kılıfları kullanmaktan geçiyor. Akıllı aksesuarlar sayesinde cihazınızın performansını arttırabilir ve aşırı sıcaklıklardan kaynaklanabilecek sorunları önleyebilirsiniz. Hem oyun oynarken hem de uzun süreli kullanımlarda telefonunuzu serin tutarak daha verimli bir deneyim yaşamanızı sağlar.

Kaynak : Mavi Kadın
Editör : Funda Aydın
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...