Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

2024 Ekim evde bakım maaşları yattı mı? Ne zaman yatacak?

Mavi Kadın>Yaşam>2024 Ekim evde bakım maaşları yattı mı? Ne zaman yatacak?

Her ay belirli tarihlerde alınan evde bakım maaşları için Ekim ayı sorguları da başladı. Evde bakım maaşı yatak iller listesi hak sahipleri tarafından merak ediliyor.

2024 Ekim evde bakım maaşları yattı mı? Ne zaman yatacak?

Her ay evde bakıma muhtaç kişiler için ailesi tarafından bakılması durumunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ödeme yapıyor. Ekim ayı için hangi illerde ödeme yapıldı ve kimler para çekebilir bütün detayları sizler için derledik. 

EKİM AYI EVDE BAKIM MAAŞI 

Ekim ayı evde bakım maaşı alabilen aileler SMS ya da e-Devlet uygulaması üzerinden bilgilendiriliyor. Ekim ayı için evde bakım maaşı sorgusu da başladı. 

2024 Ekim evde bakım maaşları yattı mı? Ne zaman yatacak?

Evde bakım parası sizin için belirlenen günlerde yine aynı tarihlerde ödenecek. Her il için farklı günlerde ödeme yapılmaktadır. 

Hangi illerde yattığında dair henüz açıklama gelmedi. Açıklama yapıldığında haberimizin detaylarında bulabilirsiniz. 

2024 Ekim evde bakım maaşları yattı mı? Ne zaman yatacak?

EVDE BAKIM MAAŞI ŞARTLARI NELER?

18 yaşından büyükler için düzenlenen engelli sağlık kurulu raporunda; ‘ağır engelli’ veya ‘tam bağımlı’, 18 yaşından küçükler için düzenlenen engelli sağlık kurulu raporunda ise ‘ağır engelli veya ‘çok ileri düzeyde özel gereksinimi vardır’, ‘belirgin özel gereksinimi vardır’ ve ‘özel koşul gereksinimi var’ ifadelerinden birinin yer alması gerekiyor.

2024 Ekim evde bakım maaşları yattı mı? Ne zaman yatacak?

E DEVLET'TEN SORGULAMA NASIL YAPILIYOR?

Evde bakım maaşı almak için sorgulama yapmak isteyen kişiler e Devlet'in  "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından şifre ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama yapabilirler. 

Evde bakım parası SMS ile de öğrenilebiliyor. Bunun için BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak sorgulama yapılabiliyor.

 

Kaynak : mavikadin.com
Editör : Menekşe Gümüş Yılmaz
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...