Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

TUSAŞ kimin? TUSAŞ özel mi devlet mi?

Mavi Kadın>Yaşam>TUSAŞ kimin? TUSAŞ özel mi devlet mi?

Havacılık ve uzay sanayii alanında önemli çalışmaları olan TUSAŞ’ın kime ait olduğu merak ediliyor. Peki, TUSAŞ kimin? TUSAŞ özel mi devlet mi? İşte TUSAŞ’ın kime ait olduğu hakkında bilgiler…

TUSAŞ kimin? TUSAŞ özel mi devlet mi?

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan TUSAŞ’a yönelik yapılan hain terör saldırısından sonra TUSAŞ’ın kime ait olduğu merak ediliyor. TUSAŞ hakkında merak edilenleri sizin için araştırdık. İşte TUSAŞ özel mi devlet mi?

TUSAŞ NEDİR?

TUSAŞ’ın kökeni 1973 yılında kurulan Türk Uçak Sanayii AŞ’a (TUSAŞ) dayanmaktadır. Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı olarak adlandırılan TUSAŞ, 28 Haziran 1973 tarihinde Türkiye'nin savunma sanayiinde dışa bağımlılığını azaltmak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde kurulmuş bir kuruluştur.

TUSAŞ KİMİN, DEVLET Mİ ÖZEL Mİ?

Türkiye'nin havacılık ve savunma sanayisi için stratejik öneme sahip olan TUSAŞ, Türkiye'nin savunma sanayiinde dışa bağımlılığını azaltmak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde kurulmuş bir kuruluştur.

TUSAŞ, kurulduğu ilk yıllarda Türk Hava Kuvvetleri'nin savaş uçağı ihtiyacının karşılanmasına ve F-16 uçağının üretimine yönelik, 25 yıllığına Türk-ABD ortak yatırım şirketi olarak kurulmuştur. 25 yıllık sürecin tamamlanmasının ardından 28 Nisan 2005 tarihinde Türk Uçak Sanayii AŞ (TUSAŞ) ve TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TAI) şirketleri, TAI Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ.) çatısı altında birleştirilmiştir.

TUSAŞ’ın hissedarları arasında Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV), Savunma Sanayii Başkanlığı (SSM) ve Türk Hava Kurumu (THK) bulunmaktadır. Bu noktada TUSAŞ’ın hissedarları;

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) %54.49

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSM) %45.45

Türk Hava Kurumu (THK) %0.06 oranda hisseye sahiptir.

Kaynak : mavikadin.com
Editör : Selime Albayrak
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...