Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

1000 yıllık reçete ile diz ağrısını bir gecede bitirin: Sirke- kına karışımı

Mavi Kadın>Sağlık>1000 yıllık reçete ile diz ağrısını bir gecede bitirin: Sirke- kına karışımı

Geçmişten günümüze anneannelerimizin ve babaannelerimizin başvurduğu birçok doğal yöntem, modern hayatın içinde kaybolmaya yüz tutsa da bazıları hala etkisini korumaya devam ediyor. İşte onlardan biri olan sirke kına karışımı diz ağrısı çekenler için hayat kurtarıcı nitelikte. 1000 yıllık reçete ile siz de diz ağrılarınızı bir gecede geçirmek istiyorsanız içeriğimize göz atmalısınız. Kına diz ağrısına iyi gelir mi? İşte cevabı…

1000 yıllık reçete ile diz ağrısını bir gecede bitirin: Sirke- kına karışımı

Ayak ağrıları ve romatizma gibi rahatsızlıklar, yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir. Ancak anneannelerimizin ve babaannelerimizin uyguladığı bu doğal kına karışımı, ağrıları hafifletmek ve rahatlamak için etkili yöntemlerden sadece biri. Düzenli olarak uyguladığınız taktirde dizlerinizdeki ağrıların kolaylıkla yok olduğunu göreceksiniz. Peki diz ağrılarını geçiren kına karışımı nasıl yapılır? İşte tüm malzeme listesi ve hazırlanışı ile tarifi… 

KINA DİZ AĞRISINA İYİ GELİR Mİ?

Kına, sadece saç boyamak ya da vücut süslemek için değil, aynı zamanda eklem ve ayak ağrılarını hafifletmek amacıyla da kullanılmıştır. Özellikle romatizma, kireçlenme ve ayak ağrıları gibi rahatsızlıklar için eski zamanlardan bu yana kına yakma uygulaması, soğuk havalar gelmeden yapılan bir tedavi olarak bilinir.  Diz ağrılarına, romatizmaya iyi geldiği bilinen sirke ve kına karışımının nasıl hazırlandığına gelin birlikte bakalım. 

1000 yıllık reçete ile diz ağrısını bir gecede bitirin: Sirke- kına karışımı

DİZ AĞRISINI GEÇİREN DOĞAL YÖNTEM: SİRKE KINA KARIŞIMI TARİFİ

Malzemeler

2 tepeleme yemek kaşığı kına: Kına, romatizma ve eklem ağrıları gibi sorunları hafifletmek için eski zamanlardan beri kullanılan doğal bir malzemedir.

Sirke (elma ve üzüm sirkesi): 3 yemek kaşığı elma sirkesi ve 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi kullanılır. Sirke, kınanın cilt üzerindeki etkisini artırarak ağrıyı hafifletmeye yardımcı olur.

İçme suyu: Karışımın sürülebilir kıvama gelmesi için gerektiği kadar içme suyu eklenir.

1000 yıllık reçete ile diz ağrısını bir gecede bitirin: Sirke- kına karışımı

Kına Karışımının Hazırlanışı

Bu karışımı hazırlarken, malzemeleri doğru ölçüde kullanmak ve kıvamı iyi ayarlamak önemlidir. İşte adım adım tarifi:

Bir kaseye 2 tepeleme yemek kaşığı kına koyun. Bu, bir ayağın tabanını tamamen kaplayacak miktarda olmalı.  Karışıma önce 3 yemek kaşığı elma sirkesi ve ardından 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi ekleyin. Kına ve sirkeyi karıştırın. Eğer yaptığınız karışım yeteri kadar kıvamında olmadıysa içerisine bir miktar su ekleyebilirsiniz. Sıvı ya da katı olmaması krem kıvamında olması rahat sürülebilmesi açısından önemli. 

1000 yıllık reçete ile diz ağrısını bir gecede bitirin: Sirke- kına karışımı

Nasıl uygulanır?

Bu kına karışımı, özellikle ayakların topuk kısmında ve parmak aralarında yoğun şekilde kullanılmaktadır.  Öncelikle ayaklarınızı su ile iyice temizleyin ve kurulayın. Temiz cilde uygulanması, karışımın daha etkili olmasını sağlar. Hazırladığınız kına karışımını ayak tabanlarınızın tamamına, özellikle topuk bölgesine kalın bir tabaka halinde uygulayın. Parmak aralarına da iyice yedirdiğinizden emin olun. 

1000 yıllık reçete ile diz ağrısını bir gecede bitirin: Sirke- kına karışımı

Kınanın ayaklarınızda tamamen kurumasını bekleyin. Kuruduğunda, ayaklarınızda sertleşen bir tabaka oluşacaktır. Bu, kınanın etkisini gösterdiğinin bir işaretidir. Kuruyan kına tabakasını çıkarmadan önce ayaklarınızı streç filmle ya da temiz bir bezle sarabilirsiniz. Bu, kınanın etkisinin daha uzun süre devam etmesini sağlar. Eski zamanlarda, bu uygulamayı yapanlar soğuk havalar başlamadan önce kınayı yakarlar ve kış boyunca ayak ağrılarından kurtulduklarını söylerlerdi

 

Kaynak : mavikadin.com
Editör : Selda Haberal
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...